Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Goud en brons op aflossing, zilver voor Maaike Polspoel en Bart Swings


Op het EJK skeeleren op de piste in het Italiaanse Martinsicuro reden de Belgische jongens zich naar het goud. Wannes Van Praet, Bart Swings en Jore Van den Berghe waren samen met Italië topfavoriet voor de ploegenkoers. De drie rijders waren elkaar waard. Ook t.o.v. de Italianen waren de verschillen miniem. Bij de laatste aflossing toonden de Belgen zich echter het behendigst in het gedrum met de gedubbelden en haalden zo dikverdiend goud. Na Maaike Polspoel op de 10 km punten/afvalling en Bart Swings op de 500 m is dit het derde Belgische goud op dit EJK.

Bij de junioren meisjes namen Maaike Polspoel, Annabel De Cleer en Jessica Gaudesaboos al vrij snel de leiding in de ploegenkoers. Wellicht werd er iets te vroeg op kop gereden, waarvan de Fransen konden profiteren. Frankrijk reed naar goud, Duitsland naar zilver. Het brons was voor het Belgisch trio.

In de finale van de 1000 m bij de juniores dames kwam Maaike Polspoel uit tegen een Frans blok. Twee Françaises piloteerden hun kopvrouw Fournier naar voor. De Française won reeds zilver op de 300 m en goud op de 500 m en deed dit huzarenstukje nu nog eens over. Maaike eindigde in haar spoor en kaapte het zilver weg, nog een Française Poydebat skeelerde naar brons.

Jens Maertens startte in zijn finale van de 1000 m als zesde. Hij remonteerde nog 2 renners maar bleef jammer genoeg steken op plaats 4. Een cliché, maar het mag gezegd, de meest ondankbare plaats voor de Fratelli kopman.

De finale van de 5 km afvalling bij de cadetten jongens was een spektakelstuk van jewelste. Yannick Verleene, Bart Swings en Wannes Van Praet reden een dijk van een wedstrijd. Swings en Van Praet hielden stand tot het einde. De twee overgebleven Italianen speelden het weer op hun manier. Swings werd naar buiten geduwd en zo van het goud gehouden. Hij bleef echter doorspurten en pakte toch nog het zilver. Wellicht onder druk van het thuispubliek volgde er geen diskwalificatie voor de Italiaanse renner.

De Belgische ploeg rondt het EJK skeeleren op de piste af met 9 medailles: 3 gouden (Maaike Polspoel op de 10 km punten/afvalling, Bart Swings op de 500 m en de cadetten jongens op de aflossing), 2 zilveren (Bart Swings op de 5 km afvalling en Maaike Polspoel op de 1000 m) en 4 bronzen (Jessica Gaudesaboos op de 10 km punten/afvalling, Annabel De Cleer op de 500 m, Bart Swings op de 3 km punten en de juniores meisjes op de aflossing).


Morgen (zondag) gaat het EJK op de weg van start. Het EJK wordt woensdag afgesloten met de marathon.
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002980170 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be