Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  EK cad/jun skeeleren 2006: afgesloten met 19 medailles!


Van 12 t.e.m. 19 juli vonden in het Italiaanse Martinsicuro de Europese kampioenschappen skeeleren voor cadetten (14/15j.) en junioren (16/17 j.) plaats. De Belgische delegatie plukte tijdens de eerste drie dagen pistewedstrijden reeds 9 medailles weg (waarvan 3 gouden).

Na een rustdag stonden drie dagen wegwedstrijden gepland alsook de afsluitende marathon voor junioren. De Belgische renners overtroffen zich opnieuw en kaapten nog eens 10 medailles (6 gouden) mee naar de heimat.

Op het tijdriijden over 200m werd Wannes Van Praet (Zemst) knap derde. Annabel De Cleer (Brugge) viste net naast het net met een vierde plaats en drie duizendsten van brons. Jens Maertens (Mechelen) werd zesde bij de heren.
Tijdens de 10km afvalling voor cadetten remonteerde Bart Swings (Heverlee) de Italiaanse thuisrijders in de sprint en pakte alweer goud.

Bij de junioren dames was het nogmaals Maaike Polspoel (Zemst) die met de scepter zwaaide en won van een andere favoriete, de Duitse Sabine Berg.
Op de 1000m voor cadetten opnieuw een bronzen plak voor Wannes Van Praet. Bart Swings eindigde hier vierde. Bij de junioren dames was de suprematie van Polspoel in de 10km puntenkoers alweer veelzeggend. Ze had zelfs de eindsprint niet meer nodig voor goud. Indrukwekkend ! Het brons van Jessica Gaudesaboos (Varsenare) maakte het Belgisch succes compleet. De renster, aangesloten bij Wuustwezel, kaapte 2 punten weg onderweg en finishte derde in de eindsprint.

Op de 500m alweer Belgisch succes. Maaike Polspoel reed alweer naar goud voor 2 Italiaanse rensters. Bij de heren zette Jens Maertens alweer een ereplaats op zijn palmares. Hij eindigde vierde. De laatste individuele afstand bij de cadetten (3km puntenkoers) werd ontsierd door enkele valpartijen. Bart Swings eindigde als vierde.

Op de relays (5000m cadetten) zetten het Belgisch trio Yannick Verleene, Bart Swings en Wannes Van Praet weer orde op zaken. Ze overklasten een Italiaans trio in de laatste ronde en meteen weer goud. Bij de junioren dames met Jessica Gaudesaboos, Maaike Polspoel en Annabel De Cleer (10km relay) gingen samen met de Duitsers de laatste ronde in. Ditmaal werd het zilver voor het Belgisch trio.

Als afsluiter stond de marathon op het programma. Met 35° C geen sinecure voor de junioren. Maaike Polspoel alweer zette vroeg in de wedstrijd een ontsnapping op. Die werd een eerste maal teniet gedaan door de Italianen, maar dat was enkel uitstel van executie. Een tweede poging was voldoende voor de Zemstse klasbak om zich met 4 rensters af te scheiden. Nadat ze langs de Adriatische Zee het merendeel van het kopwerk had vervuld, liet ze de Italiaanse Presti en Casu geen kans in de sprint. Opnieuw goud dus voor Polspoel.

Jessica Gaudesaboos trachtte nog te ontsnappen uit het achtervolgend peloton tijdens de slotronde maar kwam daarbij ten val. Marjolijn Slembrouck (Evergem) eindigde 26ste. Bij de heren alweer Jens Maertens met een ereplaats. In de laatste ronde zette hij zich in de kopgroep en werd uiteindelijk vijfde. Maarten Slembrouck finishte als 17de.

Het werden dus 19 medialles na 7 dagen wedstrijd waarmee België zich in het landenklassement als tweede plaatsten na gastland Italië.
Maandag starten de senioren voor hun Europees kampioenschap in het Italiaanse Cassano d’Adda.
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002922918 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be