Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Tweede brons voor Wouter Hebbrecht - Kwinten Tas en Maaike Polspoel 7de op 20 km afvalling


Feest bij de Belgen op het WK skeeleren in het Zuid-Koreaanse Anyang!

Wouter Hebbrecht voelt er zich duidelijk goed op de weg. Na zijn bronzen medaille op de 200 m tijdrijden slaagde hij er ook in zich te plaatsen voor de finale van de 500 m. Daarin nam hij het op tegen Joey Mantia (USA) die in de halve finale een nieuw wereldrecord reed (38”660), de Nieuw-Zeelander Dobbin die zilver won op de 200 m tijdrijden op de weg en de Italiaan Triberio. Hebbrecht kon Mantia achter zich houden en verzekerde zich zo van zijn tweede bronzen medaille. Triberio won het goud voor Dobbin.

En er was nog meer reden tot feesten. Vandaag bevestigden zowel Kwinten Tas als laatstejaarsjunior Maaike Polspoel op de 20 km afvallingskoers hun goede prestaties van gisteren op de 10 km puntenkoers.

Maaike Polspoel werd knap zevende. Ze viel als voorlaatste af en kon dus niet meer meesprinten voor de overwinning. Die was voor de Chileense Catherine Penanpaillacar. De Colombiaanse Carolina Quevedo werd tweede, de Chileense Valeria Riffo Bustamante derde.

Senior Kwinten Tas heeft duidelijk aansluiting gevonden bij de wereldtop. Door een inschattingsfout raakte hij echter niet bij de laatste vijf die mochten sprinten voor de overwinning. Met nog 7 renners in koers versnelde hij, koos voor een gaatje aan de binnenkant, maar reed er zich vast. Hij moest vrede nemen met de zevende plaats. Joey Mantia won in – alweer - een nieuwe recordtijd van 29:01.955 voor de Colombianen Garzon en Botero. De overwinning van Mantia speelde nadien wellicht in het voordeel van Wouter Hebbrecht in de finale op de 500 m.

Nele Armée kreeg op de 20 km afvalling af te rekenen met pech. Een valpartij met Angeline Thomas en een Koreaanse rijdster zorgde er voor dat ze vel te snel afviel. Zij eindigde als 16de . Nele richt nu al haar pijlen op de marathon die op de slotdag (zaterdag) gereden wordt.
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002922847 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be