Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Gouden Seizoen voor Julien Bonnet


Julien


julien2


Nadat hij eerder reeds een honderdtal euros wist te incasseren tijdens de spectaculaire Night Contest, liet de 18-jarige Julien Bonnet niet de minste kans aan zijn tegenstanders in de strijd voor het felbegeerde goud.

Op het kanaal van Vilvoorde kwalificeerde de Belgisch Kampioen Open Men zich zonder problemen met een parcours boordevol grote en vooral zeer technische figuren : tootsie roll, method moby dick, front flip mobius, etc.

Zeer impressionant voor de jury en een waar spektakel voor het (thuis) publiek !

Tijdens de halve finales op zaterdag bleek Julien nogmaals te sterk voor de overige riders in zijn heat. Achter de MasterCraft X-star bleef onze blonde rider domineren met nog wat extra spintricks op de slider en de kicker.

Slechts acht plaatsen voor de finale Junior Men op zondag… Acht plaatsen voor riders met een niveau soms hoger dan dat van de Open Men categorie. Onnodig te zeggen dat de spanning met elke seconde toenam !

Zeven riders streden met Julien Bonnet in de finale. Onder hen onder andere Quentin Delefortrie (Wereldkampioen), Nick Davis (Wereldkampioen aan de kabel), James Young (Engels Kampioen), Nikita Martianov (Russisch Kampioen).

Allemaal met maar één doel : Europees Wakeboard Goud !

Om te winnen moet men soms risico’s nemen, snel reageren en nadenken. Dit alles al wetende dat één val zeer duur kan komen te staan… Dit was niet het geval voor Julien.

Een meer dan perfect parcours, weerom bestaande uit cleane technische tricks (batwing, moby dick grabbé, frontmobe, 540 spin, tootsie et whirly bird), en als toemaatje een enorme 720 op de double up. Meer dan voldoende voor de gouden medaille op dit Europees Kampioenschap !Een week later mocht Julien (in ex aequo met Quentin Delefortrie) ook de Wake@Lowlands Tour 2006 op zijn naam schrijven.

Alvorens hij samen met zijn broer en coach, Xavier, het vliegtuig nam richting Singapore voor de World Wakeboard Cup Finales, zorde Juju nog voor het nodige spektakel op het afgelopen Belgisch Kampioenschap. Zijn foutloze, zeer technisch run was meer dan voldoende voor opnieuw een gouden medaille !

Hiermee voegt Julien meteen ook zijn 6e nationale titel toe aan zijn indrukwekkende palmares.

Texte : Nikki Matheussen
Photos : Rodolphe Vinh-Tung
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002922867 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be