Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Internationaal kampioenschap Ju-Jitsu te Hanau


De Vlaamse Ju-Jitsu Federatie was Op het internationaal kampioenschap te Hanau (Duitsland) van 14 en 15 okt 2005 goed vertegenwoordigd, met 31 sporters verspreid over de 2 wedstrijddagen.Een delegatie van meer dan 50 personen vertrok naar Hanau met als doel de knappe resultaten van 2005 te herhalen.
Op zaterdag 14 oktober 2006 tijdens de Europacup (A-tornooi) konden 2 duo-games koppels het podium betreden na een knappe prestatie.
Aanstormende talenten Wendy Driesen en Yazid Dalaa (beiden van JJC Luchtbal) konden hun vorm bevestigen en behaalden knap zilver bij de jeugd A duo-games mix.
Dwayne Van Goethem en Olivier Chovau (beiden van JJC Ippon Zwijndrecht) behaalden verrassend brons bij de jeugd A duo-games heren.

Op zondag 15 oktober 2006 traden maar liefst 27 Vlaamse atleten aan tijdens het Open Duits kampioenschap (B-tornooi). Het was een drukke dag waarbij de coaches hun handen vol hadden om iedereen tegelijk te kunnen begeleiden in de talloze categorieë®® Er werden knappe resultaten neergezet ondanks enkele vreemde en betwistbare beslissingen van de scheidsrechters.Wendy Driesen (JJC Luchtbal) behaalde knap zilver bij de jeugd B, met verschillende full ippons werkte ze zich door de wedstrijden. Alleen een zeer twijwelachtige beslissing in de finale hield haar weg van goud. Wendy stond in die finale voor en ze zal in 2007 dan ook ongetwijfeld revanche nemen om die titel toch op haar naam te krijgen.
Anthony Van Hal (JJC Ippon Zwijndrecht) behaalde een mooie 3de plaats in de zware categorie -77kg.
Giovanni De Vent (JJC Kuo-Lung Heist) liet duidelijk zien dat hij in de categorie heren -62kg duidelijk de sterkste was en liet zo de Belgen Yves Vervloesem en Kim Lauwers achter hem. Kim Lauwers (JJC Fighting Keerbergen) legde beslag op de 3de plaats in deze categorie.
Dwayne Van Goethem en Olivier Chovau (beiden van Ippon Zwijndrecht) behaalden na hun zege op zaterdag ook nog goud bij de duo-games op het B-tornooi met een nog betere uitvoering van hun technieken.Bij de jeugd A -57kg zorgden Yazid Dalaa (JJC Luchtbal) en Bert Pelemans (JJC Yawara Borgerhout) voor een Belgisch podium met respectievelijk goud en zilver.
Ook Ruben Ackx (Kuo-Lung Heist) zette een zeer knappe prestatie neer bij de fighting (jeugd B) en brengt een zilveren medaille mee naar huis.
Stefanie Wauters (Kabuto Waasmunster) vocht in de zwaarste categorie bij de jeugd meisjes, ze was de lichtste in haar categorie en kreeg het dan ook hard te verduren. Maar desondanks zette ze toch de 3de plaats op haar naam.Ook de kleinsten van Kuo-lung Heist lieten zich van hun beste kant zien. Ashley Vanhaeverbeke en Rutger Van Weehaeghe wonnen knap brons.
Pechvogels van het weekend waren Jean Vanhaeverbeke en Maxime 'T Jonck, die moesten opgeven vanwege een kwetsuur op beslissing van de medics.

De VJJF blikt dan ook tevreden terug op een globaal knap resultaat van 13 medailles op 31 van de Vlaamse atleten.

U kan tevens de resultaten van alle kampioenschappen steeds bekijken op de volgende link: www.vjjf.be/startcompetitie.htm#uitslagen.
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002922912 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be