Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Belgisch kampioenschap ju-jitsu te Borgerhout


Vorig weekend vond in sporthal Luisbekelaar in Borgerhout het Belgisch kampioenschap ju-jitsu plaats. Op zaterdagvoormiddag stond het Duo-System op het programma. De Waalse clubs bevestigden de grote vooruitgang die ze sinds enkele jaren maken in deze discipline (tot voor enkele jaren was er in deze discipline een enorme Vlaamse overmacht) de eerste plaatsen in de categorieën pré-miniemen, miniemen en kadetten gingen dan ook naar Waalse duo’s. Saigen Sint-Niklaas/Beveren redde de Vlaamse eer met twee 2de plaatsen en Ippon Zwijndrecht pakte een bronzen medaille. De beloftencategorie werd op overtuigende wijze gewonnen door Jordi Michielsen en Jason De Wilde van Bushido Zandvliet, voor Speleman Kjell en Kuenen Jan van opnieuw Saigen. Bij de volwassenen was het uitkijken naar de comeback van voormalig Europees kampioene Vanessa Van de Vijver, ze vormt sinds een tijdje een duo met Elena Torfs. Aangezien ze het enige koppel waren bij de senioren, werden ze in een open reeks gezet met de beloftenkoppels. Vanessa en Elena lieten zien dat ze duidelijk klaar waren voor hun internationale come-back over twee weken in Hamburg en wonnen hun wedstrijden met grote overmacht.



Op zaterdagnamiddag stonden de jongste categorieën in het fighting system op het programma. Vlaanderen ging met negen van de zeventien titels aan de haal. Noah Seneca (Okinawa Steenokkerzeel), Ian Lodens (Kuo Lung Heist), Zara Wauters (Zanshin Ekeren), Jana Vertongen (Fighting Keerbergen), Ludwig Dory (Kuo-Lung Heist), Mohammed Fliti (JJC Luchtbal), Miguel Verpoorter (Kuo Lung Heist), Loic Baudeweyns (Fighting Keerbergen) en Beyens Michiel (Yawara Borgerhout) behaalden de Belgische titel.



Op zondag stonden de categorieën beloften, junioren, senioren en masters in het fighting system op het programma. De verwachtingen bij de Vlaamse deelnemers waren hoog gespannen, de laatste maanden toonden de Vlaamse toptalenten dat de kloof met de Waalse concurrenten volledig gedicht is en dat de toekomst er zeer rooskleurig uit ziet voor het Vlaamse ju-jitsu. Vooral in de beloftencategorie (- 18 jaar) was er een enorme Vlaamse dominantie, slechts één Waal behaalde goud, de andere categorieën waren allen overtuigend voor Vlaamse deelnemers: Jan Vertongen (Fighting Keerbergen), wereldkampioene Wendy Driesen (JJC Luchtbal), Jordi Michielsen (Bushido Zandvliet), Ayrton Michaux (Okinawa Steenokkerzeel), Ruben Ackx in 2 categorieën (Kuo Lung Heist), Maxime T’Jonck (Kuo Lung Heist) en Yaron Guns (Kuo Lung Heist) zorgden voor de titels.



In de juniorencategorie bevestigden de Vlaamse beloftevolle jongeren hun kwaliteiten: Yazid Dalaa eindigde op een tweede plaats in zijn eerste jaar bij de junioren na een zeer spannende kamp tegen de uiteindelijke winnaar, Stefanie Wauters maakte een zwakke eerste wedstrijd goed in de wedstrijden die volgden en werd verdiend eerst bij de dames en Mimoun Essoubhi maakte van de juniorencategorie een opwarming voor het grote werk bij de senioren door met overmacht te winnen. Bij de senioren -62kg mannen was de Waal Jayce Temperman de grote favoriet omwille van de afwezigheid van Giovanni De Vent (Heist), deze lag nl. ziek in bed. Temperman won de categorie ondanks sterk tegenwerk in de halve finale van Daan de Coster (Mechelse Budosporten), deze behaalde dan ook knap brons. In de categorie -69kg mannen stond 1 Vlaming tegenover 7 Waalse deelnemers, Ibragim Zjavatchanov (Saigen Sint-Niklaas/Beveren) stond zijn mannetje en belandde in de finale op een zucht van een verassing, topfavoriet Nicky Covijn, die reeds heel wat internationale medailles behaalde, had de laatste seconden nodig om een onverwachte nederlaag te vermijden. Voor Ibragim was het zijn 2de tornooi in het fighting system, dit laat veel goeds verhopen voor de toekomst! In de categorie -77kg was Sami Loussif (Ippon Zwijndrecht) heer en meester, hij liet geen spaander heel van de tegenstand en won alle wedstrijden vlotjes met full-ippon. Sami zal dan ook als één van de topfavorieten starten op het Open Europees Kampioenschap op 10 en 11 mei in de Lotto-Arena in Antwerpen en is ook kandidaat-medaillewinnaar op het WK in Zweden! De meest spectaculaire categorie was alleszins de categorie -85kg, in de voorrondes kwam vice-Europees kampioen Willy Dupont (Comines) uit tegen Vlaams toptalent Mimoun Essoubhi, Dupont moest alles uit de kast halen en had de hulp van 2 Waalse scheidsrechters nodig om een verlenging af te dwingen tegen deze junior. In deze verlenging trok Dupont aan het langste eind. Aan de andere kant van de tabel zorgde Anthony Van Hal bijna voor de verassing, hij kwam één punt te kort om de andere Waalse international Danny Covijn te verslaan. In de finale van deze categorie stonden Essoubhi en Dupont opnieuw tegenover elkaar, ook deze keer was het een ware thriller want ook nu eindigde beide heren gelijk na de 3 minuten wedstrijdtijd. Maar ook deze keer was het Dupont die aan het langste eind trok in de verlenging, Essoubhi die snel achter kwam zette een remonte in maar maakte in alle hevigheid 2 zware fouten en verloor de wedstrijd door diskwalificatie. Bij de vrouwen waren het Stefanie Wauters (Kuo Lung Heist) en Heidi Gorgon (Okinawa Steenokkerzeel) die de gouden medailles in Vlaanderen hielden. Bij de masters was federaal fightingcoach Jean Vanhaeverbeke duidelijk de beste in zijn categorie. De andere masterscategorie werd gewonnen door Yvon Joly (Frasne). De beker voor beste club ging naar Kuo Lung Heist, zij namen dan ook 9 titels mee naar Heist.



Deze 2 dagen van hoogstaande topsport zetten de laatste lijn in naar het Open Europees kampioenschap (www.eoc2008.be) te Antwerpen op 10 en 11 mei waar de beste volwassen voor de hoogste eer zullen strijden en de junioren op de Antwerp Open de kans krijgen om zich te meten met de beste tegenstanders uit de andere Europese landen.
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     









0002980182 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be