Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Perfect weekend voor De Crem-Moonens


Twee keer op pole position, twee keer op de hoogste podiumtrede: Nicolas De Crem en Werner Moonens zullen een uitstekende herinnering overhouden aan hun verplaatsing naar de Bourgogne. Als kers op de taart installeren de twee teamgenoten van KS Motorsport zich aan de leiding van het kampioenschap voor de 12 Uren van Spa! Zo kunnen ze vol vertrouwen toeleven naar de topwedstrijd van het jaar.

BMW tegen Peugeot, KS Motorsport tegen Chad Racing, de toon wordt meteen gezet in de kwalificaties, waarin Nicolas De Crem zijn status van beste sprinter in de Belgian Touring Car Series 2008 bevestigde. Na zijn dubbele pole in Zolder, herhaalde hij die stunt in de Bourgogne op het befaamde technische circuit.

Wanneer het licht op groen springt, rukt Philippe Stéveny op naar de leiding met de 407 die hij deelt met de Brit John Hartshorne. Zijn teamgenoot zet zich in hun spoor op de tweede plaats, voor Steve Vanbellingen. Werner Moonens kan niet profiteren van de pole die zijn teamgenoot realiseerde en zakt terug naar de 4de plaats.

De eerste opwinding volgt in de 14de ronde, wanneer de Peugeot nr. 8 traag de pitlane in rijdt: transmissie geraakt. Philippe Stéveny moet opgeven. Alle hoop van Chad Racing rust nu op Iain Dockerill, die schitterend de regerende kampioen achter zich houdt. Maar, pech velt ook de tweede 407: draagarm stuk, waardoor het in de 22ste ronde afgelopen is voor de Britse formatie. De weg ligt open voor de BMW's van KS Motorport. Blijft nog de vraag in welke volgorde ze de finish zullen halen…

De posities wisselen niet meer tijdens de verplichte pitstop. Al snel blijkt Nicolas De Crem sneller dan Bert Redant, die Steve Vanbellingen heeft afgelost. De jonge polehouder vermindert het verschil op de leider en in de 45ste ronde neemt hij de leiding over in de Parabolica. Niets houdt de tandem De Crem-Moonens nog van de overwinning. Het is de eerste zege voor de jonge piloot uit Namen op dit niveau: « Schitterend. Ik kan het nog niet geloven… Ik had niet gedacht het algemene klassement zo vroeg op het seizoen al te kunnen winnen. Maar, deze race verliep zoals een droom. »


De tweede, een zekere… Steve Vanbellingen, had ook een stralende glimlach: « Een dubbel met de BMW's en de zege in S2 dankzij Armand Essers en Ruben Maes. De balans is voor KS Motorsport indrukwekkend in deze eerste manche!» De triomf van de BMW's wordt vervolledigd met de derde plaats van Eric Qvick en Frédéric Jonckheere, meesterlijk in de klasse T3: « Nochtans was het bijzonder spannend in de slotronden, want onze banden waren tot op de draad versleten,» vertelde Jonckheere na de viering op het podium.

De erelijst werd vervolledigd door Essers-Maes laureaten in S2, voor Meert-Fumal en Morel-Reymond. De Seats Leon toonden zich dankzij de Italianen Bottazzi-Buratti en Rosoux-Gepts, opgehouden door een lekke band. Zoals gewoonlijk is de strijd in T2 bijzonder spannend. Smits-Cleynhens winnen de race, voor de Opel Astra van André-De Vits (Honda Civic) en Adriaenssens-Van Riel (VW).

Zorgen voor de kampioen

We nemen dezelfde teams en we beginnen opnieuw voor de tweede race. Nicolas De Crem neemt de leiding, maar hij wordt deze keer bedreigd door Nigel Greensall, die helemaal niet getekend is door de VW Fun Cup-race die hij net afgewerkt heeft. Helaas is het duel van korte duur, want de Peugeot kent weer problemen: na de draagarm, gaan nu de motor stuk. De snelste man in de race rijdt op dat moment al ver voor Bert Redant, Ruben Maes, weer meesterlijk in S2, en Sébastien Feltes. John Hartshorne is niet aan het feest in de 407 Silhouet: de teamleiding van Chad Racing roept hem meteen binnen bij het openen van de bevoorrading om Philippe Stéveny in de strijd te gooien.

Een nieuwe dubbel lijkt in de maak, maar op dat moment rijdt de chef van KS, Steve Vanbellingen, plots traag over de piste. De zescilinder van de BMW produceert een vreemd geluid en de motor hapert, zodat de titelhouder zijn kansen niet kan verdedigen. Erger nog: hij moet de pits opzoeken en zakt in de hiërarchie terug naar een onbeduidende 20ste plaats. Werner Moonens, die De Crem heeft afgelost, laat de kans niet liggen. Hij stuurt de BMW naar de overwinning, synoniem voor de leiding in het kampioenschap. De zilveren medaille gaat naar… Philippe Stéveny, die een gespierde remonte realiseerde,terwijl de jongeren Loïc Fontaine en Sébastien Feltes het podium vervolledigen voor Astur Car.

Net zoals 's ochtends,winnen Ruben Maes en Armand Essers de race in S2 voor Jean-Claude Meert en Armand Fumal. De twee teams worden op de lijn gescheiden door de tandem Fabrice Warroquiers-François Turco, die op hun beurt de Jaguar ontdekken. Eric Qvick en Frédéric Jonckheere pakken de dubbel in T3. Bernard André en Alexandre De Vits winnen met hun Honda in T2 en een andere Civic,bestuurd door Patrick Byloos en Erik Bruynoghe, zegeviert in de kleinste klasse T1.

Race 1 : 1. De Crem-Moonens (BMW M3 Silhouet) 64 ronden ; 2. Vanbellingen-Redant (BMW M3 Silhouet) op 39.046 ; 3. Qvick-Jonckheere (BMW) op 2 ronden, winnaars in T3; 4. Essers-Maes (Touring Cup), winnaars in S2 ; 5. Franchi-Vannerum (Jaguar X-Type Silhouet) ; 6. Meert-Fumal (Touring Cup) ; 7. Morel-Reymond (Touring Cup) ; 8. Van Impe-Roossens (Touring Cup) op 3 ronden ; 9. Buratti-Bottazzi (SEAT Leon) op 4 ronden ; 10. Dubois-De Keijser (Roadster S)… 12. Smits-Cleyhens (Opel Astra) op 5 ronden, winnaars in T2…27. Byloos-Bruynoghe (Honda Civic) op 9 ronden, winnaars in T1… 35 Martinez (Emma), winnaars in S3.

Race 2 : 1. De Crem-Moonens (BMW M3 Silhouet) 63 ronden ; 2. Stéveny-Hartshorne (Peugeot 407 Silhouet) op 1 ronde ; 3. Fontaine-Feltes (BMW M3 Silhouet) ; 4. Essers-Maes (Touring Cup) op 2 ronden, winnaars in S2 ; 5. Warroquiers-Turco (Jaguar X-Type Silhouet) ; 6. Meert-Fumal (Touring Cup) ; 7. Qvick-Jonckheere (BMW M3), winnaars in T3 ; 8. Rosoux-Gepts (SEAT Leon) op 3 ronden ; 9. Morel-Reymond (Touring Cup) ; 10. Buratti-Bottazzi (SEAT Leon) op 4 ronden ; 11. André-De Vits (Honda Civic) winnaars in T2… 21. Byloos-Bruynoghe (Honda Civic) op 9 ronden, winnaars in T1 ; etc.

Kampioenschap (officieus) : 1 . De Crem-Moonens 55 pts ; 2. Meert-Fumal 45 ; 3. Morel 40 ; 4. Vanbellingen-Redant et Plasch-Bouvy 37 ; 5. Essers 36 ; etc.
Prc Group
Hoge Wei 37 – 1930 Zaventem
Tél : 02/725.99.99 Fax : 02/ 757.66.66 E-mail : info@prcgroup.be
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002980211 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be