Google
 
   HOME    Agenda     Annuaire de liens    Actualités    Photos    Aide    Contact    Services    FR - NL  


  Zilver voor Wannes Van Praet, brons voor Bart Swings


Op de eerste dag van het EJK skeeleren op de weg in het Deense Naestved hebben de Belgische juniores opnieuw een knappe prestatie neergezet. Net als op de piste toonden Wannes Van Praet, Jore Van den Berghe en Bart Swings zich collectief zeer sterk op de lange afstand. De 20 km afvalling werd in de gutsende regen gereden, maar dat verhinderde Wannes Van Praet niet om na 20 ronden een aanval te plaatsen. Zo ontstond een kopgroep van tien renners. Daarin bepaalde Bart Swings het tempo. Niemand wilde echter zijn tempo overnemen en zo kon het peloton terugkomen. Met nog 2 ronden te gaan, trokken Bart Swings en Wannes Van Praet ten aanval. Swings stopte af, maar de Portugees Marreiros kon zich nog losrukken en klopte Wannes Van Praet op de streep. Bart Swings werd vlot derde.

Jore Van den Berghe was als laatste afgevallen en werd daarmee knap zesde.Wind en regen speelden ook een belangrijke rol bij de 200 m tijdrijden. Niels Provoost en Wannes Van Praet moesten hun wedstrijd rijden met felle tegenwind. Ze hielden lang uitzicht op de finale, maar toen de wind ging liggen werden hun tijden een na een verbeterd. Enkel Bart Swings plaatste zich voor de finale. Met een tijd van 18”560 werd hij daarin vijfde.

Anke Vos had 21”194 nodig voor haar 200 m, goed voor de 9de plaats. Op de 15 km afvalling eindigde ze als elfde.

Cadet Siemen Tas werd mooi zevende op de 10 km afvalling.Vanavond worden in Naestved de 1000 m (cadetten) en de 10 km puntenkoers (juniores) gereden. Zaterdag staan de puntenkoers voor de cadetten, de 500 m sprint en de aflossingen op het programma. Het EJK eindigt zondagnamiddag met de marathon voor de juniores. Daarbij is het uitkijken of Bart Swings er in slaagt zijn Europese titel te verlengen.
 
 

:: PROCHAINS EVENEMENTS ::
Pas d'évènement pour l'instant

:: SERVICES ::
Sportmedia vous propose ses services dans les différents domaines suivant:

  • création de sites web,
  • développement de base de données,
  • logos personnalisés,
  • affiches promotionnelles,...


Cliquez ici pour plus de renseignements
     

0002922824 visites - contact : info@sportmedia.be
réalisation : www.sportmedia.be